W przypadku tej sałatki ważne jest, aby wybrać wysokiej jakości konserwy rybne. Na przykład bardzo lubię gotować z łososiem lub tuńczykiem. Drugim głównym składnikiem jest papryka. A potem zaczynają się niuanse.
Składniki
- konserwy rybne - 2 banki
- papryka - 2 kawałki
- ogórki - 2 kawałki
- kiełkujące ziarna - 2 garści
- pietruszka - 4 gałązki
- oliwki - 1 garść
- Sezam - 2 art.
- kapusta pekińska - 120 g
- jogurt - 3 art.
- sos teriyaki - 2 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój paprykę i ogórki w cienkie paski, podziel konserwy na duże kawałki.
Posiekaj kapustę pekińską, posiekaj warzywa i oliwki.
Połącz składniki, dopraw sałatkę jogurtem i posyp sezamem.
Polej wszystko sosem teriyaki.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy