Kolejna wariacja na temat klasycznego połączenia gruszki i sera pleśniowego Dor Blue. Tym razem proponuję uzupełnić go ulubionymi winogronami. Radzę wybrać odmianę bez pestek, aby nie zepsuły wrażenia delikatności i wyrafinowania sałatki.
Składniki
- Mieszanka sałatek - 100 g
- Gruszka - 2 kawałki
- Ser Dor Bleu - 100 g
- Winogrona - 150 g
- ocet balsamiczny - 1 łyżeczka
- oliwa z oliwek - 1 art.
- orzechy włoskie - 1 garść
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój gruszkę na cienkie plasterki, pokrusz ser Dor Blue i losowo posiekaj liście sałaty.
Pokrój duże winogrona na pół, posiekaj orzechy i wymieszaj wszystkie składniki.
Skrop sałatkę oliwą z oliwek i octem balsamicznym.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy