Jeśli masz jeszcze rondel bulionu, proponuję przygotować tak szybką i pyszną marynatę. Wszystko zajmie ci około pół godziny – aby ugotować jęczmień i ziemniaki. Bardzo dobra opcja dla leniwych gospodyń domowych!
Składniki
- rosół z kurczaka - 1.5 L
- jęczmień - 100 g
- ogórki (słone) – 300 g
- marchew - 1 rzecz
- cebula - 1 rzecz
- ziemniaki - 400 g
- ogórek solanka - 100 ml
- przyprawy i przyprawy - 1 CZ. l.
- czosnek - 2 ząbki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Zagotuj jęczmień we wrzącym bulionie zgodnie z instrukcją. 10 minut przed końcem dodaj pokrojone ziemniaki.
Dodaj drobno posiekaną marchewkę i cebulę, gotuj, aż warzywa się ugotują.
Na koniec dodaj posiekane pikle, solankę, przyprawy i zmiażdżony czosnek.
Zagotuj marynatę i zdejmij z ognia.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy