dania główne 24.01.2022

łosoś w piekarniku z ananasem i chili

35 min
4 porcje
Łosoś w piekarniku z ananasami i chili
FomaA, stock.adobe.com
0

Jeśli lubisz piec mięso i drób z ananasami, sugeruję dodanie jeszcze większej różnorodności. W tym przepisie powiem Ci, jak ugotować najdelikatniejszego łososia w ten sam sposób. Aby danie było bardziej pikantne, dodaj trochę chili - w najlepszych tradycjach kuchni tajskiej.

Składniki

  • łosoś - 800 g
  • ananas - 400 g
  • Chili - 3 kawałki
  • oliwa z oliwek - 2 art.
  • przyprawy i przyprawy (dla ryb) – 2 łyżeczka

Przepis na gotowanie krok po kroku

Ułóż pierścienie ananasa na pergaminie lub w formie.

Natrzyj rybę przyprawami i ułóż na wierzchu, najlepiej w jednym kawałku.

Posyp wszystko posiekanym chili i skrop oliwą z oliwek.

Piecz przez 20 minut w 190 stopniach.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy