Takie bułki można piec na różne sposoby-jeden duży lub kilka małych. Wpływa to tylko na czas gotowania, który waha się od godziny do kilku. Rolada wieprzowa z grzybami to wspaniałe świąteczne i codzienne danie.
Składniki
- wieprzowina - 1 kg
- Grzyby - 500 g
- przyprawy i przyprawy - 2 łyżeczka
- oliwa z oliwek - 2 art.
- czosnek - 4 ząbki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Rozetnij wieprzowinę, aby ją rozłożyć. Lekko ubij i pokrój na kawałki, jeśli chcesz małe bułki.
Drobno posiekaj grzyby z czosnkiem i smaż na oleju, aż wilgoć wyparuje.
Posyp wieprzowinę przyprawami, ułóż nadzienie i zawiń bułki. Pociągnij je specjalnym sznurkiem.
Piecz bułki w piekarniku w temperaturze 170 stopni przez około 1.5 godziny. Piecz jedną dużą bułkę do 2,5 godziny.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy