pieczenie 22.07.2022

ptysie z warzywami

50 min
4 porcje
Ptysie z warzywami
Ryzhkov, stock.adobe.com
0

Wszystko idzie do nadzienia ptysiowego-mięso – owoce, grzyby, ser. Dlaczego tym razem nie ugotować ich z warzywami? Z tej okazji chcę podzielić się z Wami moim ulubionym przepisem i ulubioną kombinacją produktów. Po prostu polizaj palce!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Drobno posiekaj wszystkie warzywa z czosnkiem i ziołami, dodaj groszek i kukurydzę i gotuj wszystko na patelni przez 10-12 minut.

Rozwałkuj i pokrój ciasto. Rozłóż nadzienie.

Ściśnij krawędzie ptysiów, posmaruj je jajkiem i posyp sezamem.

Piec 25 minut w piekarniku o temperaturze 190 stopni.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy