Wszystko idzie do nadzienia ptysiowego-mięso – owoce, grzyby, ser. Dlaczego tym razem nie ugotować ich z warzywami? Z tej okazji chcę podzielić się z Wami moim ulubionym przepisem i ulubioną kombinacją produktów. Po prostu polizaj palce!
Składniki
- ciasto francuskie - 500 g
- jaja kurze - 1 rzecz
- Sezam - 2 art.
- marchew - 1 rzecz
- cebula - 1 rzecz
- papryka - 1 rzecz
- cukinia - 1 rzecz
- Zieleń - 0.5 pęczek
- czosnek - 2 ząbki
- zielony groszek - 1 garść
- kukurydza - 1 garść
Przepis na gotowanie krok po kroku
Drobno posiekaj wszystkie warzywa z czosnkiem i ziołami, dodaj groszek i kukurydzę i gotuj wszystko na patelni przez 10-12 minut.
Rozwałkuj i pokrój ciasto. Rozłóż nadzienie.
Ściśnij krawędzie ptysiów, posmaruj je jajkiem i posyp sezamem.
Piec 25 minut w piekarniku o temperaturze 190 stopni.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy