Takie ślimaki są proste – wystarczy pokroić wszystkie składniki w paski. Ptysie z serem i bekonem to wspaniałe śniadanie lub szybka przekąska. Są dobre na gorąco, a nawet potem, gdy ostygną.
Składniki
- ciasto francuskie - 150 g
- boczek - 8 plasterki
- ser - 8 plasterki
- Zieleń (posiekany) – 1 art.
- żółtka - 1 rzecz
Przepis na gotowanie krok po kroku
Rozwałkuj ciasto francuskie i ułóż na nim plasterki bekonu i sera.
Zwiń ciasną rolkę i wyślij ją do zamrażarki na 5 minut.
Pokrój bułkę na plastry o grubości około 2-3 cm, połóż je na pergaminie i posmaruj ubitym żółtkiem.
Piecz ptysie przez 20 minut w temperaturze 200 stopni, a gdy lekko ostygną, posyp ziołami.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy