pieczenie 22.01.2022

ptysie z serem i bekonem

30 min
4 porcje
Ptysie z serem i boczkiem
Nelea Reazanteva, stock.adobe.com
0

Takie ślimaki są proste – wystarczy pokroić wszystkie składniki w paski. Ptysie z serem i bekonem to wspaniałe śniadanie lub szybka przekąska. Są dobre na gorąco, a nawet potem, gdy ostygną.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Rozwałkuj ciasto francuskie i ułóż na nim plasterki bekonu i sera.

Zwiń ciasną rolkę i wyślij ją do zamrażarki na 5 minut.

Pokrój bułkę na plastry o grubości około 2-3 cm, połóż je na pergaminie i posmaruj ubitym żółtkiem.

Piecz ptysie przez 20 minut w temperaturze 200 stopni, a gdy lekko ostygną, posyp ziołami.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy