pieczenie 08.07.2022

Khachapuri megruli na kwaśnym mleku z mięsem i warzywami

2 godz. 0 min.
3 porcje
Chaczapuri megruli na jogurcie z mięsem i warzywami
Volodymyr, stock.adobe.com
0

Ten przepis łączy wszystko, co najlepsze na raz. I nic dziwnego, ponieważ nadzienie z mięsem i warzywami wchodzi do środka, a ser na zewnątrz. Okazuje się nie tylko smaczny, ale także niezwykle satysfakcjonujący. Dobra opcja, gdy musisz nakarmić całą rodzinę lub wielu gości.

Składniki

do testu:
do nadzienia:

Przepis na gotowanie krok po kroku

Wymieszaj suche składniki ciasta, wlej zsiadłe mleko z jajkiem, a na koniec dodaj roztopione masło.

Zagnieść elastyczne ciasto i pozostawić w cieple na godzinę. Podziel na części i pozostaw na kolejne 20 minut.

Drobno posiekaj pomidora i paprykę, wymieszaj z mielonym mięsem, jajkiem i trzecią suluguni.

Rozwałkuj ciasto na warstwy, ułóż nadzienie i zawiń w torebkę.

Ponownie rozwałkuj do 1.5 cm i posyp pozostałym suluguni.

Gotuj chaczapuri przez 20 minut w piekarniku w temperaturze 200 stopni.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy