pieczenie 16.03.2022

pączki drożdżowe na wódce

50 min
5 porcje
Pączki drożdżowe na wódce
vkuslandia, stock.adobe.com
0

Nie daj się zastraszyć nazwą tego przepisu. Podczas gotowania alkohol całkowicie odparuje,ale jednocześnie ciasto okaże się miękkie i chrupiące. Zawiń pączki w ciasną torbę i będą mogły być bezpiecznie przechowywane przez kilka dni.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Rozpuść drożdże i cukier w ciepłym mleku.

Wymieszaj przesianą mąkę, wanilinę i przygotowane drożdże z mlekiem.

Dodaj lekko ubite jajka, stopione masło, wódkę i zagniataj ciasto.

Rozwałkuj ciasto o grubości około 3 centymetrów i wyciśnij pączki specjalnym cięciem.

Smażyć pączki na rozgrzanym oleju na złoty kolor i ułożyć na ręczniku papierowym.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy