Oczywiście jabłka są dostępne o każdej porze roku, a jeśli chcesz, zawsze możesz ugotować świeży kompot. Ale napój w puszkach to coś zupełnie innego i czasami chcesz go. I jak dobre są same owoce w puszkach.
Składniki
- jabłka (Biały Nalewak) – 1.5 kg
- cukier - 2 szklanki
- woda - 1.5-2 l
Przepis na gotowanie krok po kroku
Opłucz jabłka i włóż do sterylnych słoików.
Zalej jabłka wrzącą wodą i przykryj.
Po 10 minutach spuść tę wodę, zagotuj ją ponownie i ponownie wlej jabłka.
Powtórz poprzedni krok.
Po kolejnych 10 minutach ponownie spuść wodę, dodaj do niej cukier i gotuj przez kilka minut.
Wlej jabłka po raz ostatni i zwiń kompot na zimę.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy