Kiełbaski i inne wędliny to doskonała baza do zupy grochowej. Z nimi można go bezpiecznie gotować nawet na wodzie-nadal będzie smaczny, satysfakcjonujący i aromatyczny. Mówię ci, czego jeszcze potrzebujesz do idealnego domowego Dania.
Składniki
- kiełbasy myśliwskie - 200 g
- wędzone - 200 g
- groszek - 200 g
- papryka - 1 rzecz
- marchew - 1 rzecz
- cebula - 1 rzecz
- seler - 1 rzecz
- fasolka szparagowa - 100 g
- czosnek - 2 ząbki
- przyprawy i przyprawy - 1 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Moczyć groszek przez noc. Opłucz i gotuj na wolnym ogniu przez około godzinę, aż będzie miękki.
Drobno posiekaj kiełbaski, wędliny i wszystkie warzywa.
Wyślij wszystko do zupy i gotuj przez kolejne 20 minut.
Dodaj przyprawy i zmiażdżony czosnek, a po 5 minutach wyjmij zupę z pieca.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy