Tłuczone zupy kalafiorowe są zawsze bardzo niezwykłe zarówno pod względem koloru, jak i smaku. Ale w czystej postaci jest trochę świeży, więc radzę dodać więcej warzyw. Na przykład łodyga świeżego i aromatycznego pora.
Składniki
- kalafior - 1 Kochan
- por - 1 łodyga
- Zieleń - 0.5 pęczek
- gałka muszkatołowa - 0.5 łyżeczka
- mielona kolendra - 0.5 łyżeczka
- gałka muszkatołowa - 1 łyżeczka
- bulion warzywny - 500 ml
- czosnek - 2 ząbki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Posiekaj czosnek i Por i smaż na złoty kolor.
Kalafior podzielić na różyczki i ugotować do miękkości w bulionie warzywnym.
Dodaj smażoną cebulę i zmiksuj zupę blenderem.
Dopraw do smaku i udekoruj posiekanymi ziołami.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy