Już jeden rodzaj takiej zapiekanki jest jasny, jak dobry jest! Wolę gotować go warstwami-osobno z makiem i osobno z bananem. Ale możesz eksperymentować według własnego gustu. Na przykład ugotuj "Zebrę".
Składniki
dla warstwy bananowej:
- twaróg - 300 g
- banany - 2 kawałki
- jaja kurze - 2 kawałki
- Manka - 1 art.
- rodzynki - 1 garść
dla warstwy z makiem:
- twaróg - 300 g
- śmietana - 60 g
- Mak - 2-3 art.
- Manka - 2 art.
- jaja kurze - 1 rzecz
Przepis na gotowanie krok po kroku
Ubij w blenderze wszystkie składniki na warstwę banana i dodaj rodzynki na koniec.
Osobno ubij składniki na warstwę maku, a na koniec dodaj mak.
Pozostaw oba puste miejsca na 10-15 minut.
Obie masy ułożyć warstwami w formie i gotować zapiekankę w piekarniku w temperaturze 180 stopni przez około 40 minut.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy