Jeśli jeszcze nie próbowałeś zapiekanki z twarogu ze świeżą śliwką, radzę pilnie naprawić to pominięcie! Wolę dodawać owoce w dużych kawałkach, takich jak rodzaj warstwy, aby były dokładnie dobrze wyczuwalne.
Składniki
- twaróg - 450 g
- jaja kurze - 3 kawałki
- mąka - 2-3 art.
- cukier - 1.5 art.
- proszek do pieczenia ciasta - 0.5 łyżeczka
- śliwki - 120 g
Przepis na gotowanie krok po kroku
Ubij twaróg z jajkami i cukrem, aż będzie gładki.
Dodaj mąkę z proszkiem do pieczenia i włóż połowę masy do miski wolnowaru.
Ułóż śliwki pokrojone w plasterki, a na wierzch ponownie twaróg.
Gotuj przez 50 minut w trybie pieczenia.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy