To nie jest najłatwiejsza sałatka Azjatycka: ma wiele składników, a niektóre z nich są skomplikowane. Ale jeśli lubisz owoce morza, a zwłaszcza małże-na pewno będziesz zachwycony daniem. A mięso kraba sprawi, że będzie jeszcze ciekawsze.
Składniki
- mięso kraba - 200 g
- małże - 200 g
- sos sojowy - 2 art.
- marchew - 2 kawałki
- cebula fioletowa - 1 rzecz
- kiełkująca mung - 100 g
- Mieszanka sałatkowa - 2 garści
- fasolka szparagowa - 100 g
- trawa cytrynowa - 2 pióra
- orzeszki ziemne - 2 garści
- ciecierzyca (puszka) – 100 G
- musztarda Dijon - 2 art.
- olej sezamowy - 2 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Smaż małże przez 4-5 minut i polej sosem sojowym.
Zetrzyj marchewki na koreańskiej tarce, posiekaj fioletową cebulę.
Gotuj zieloną fasolkę przez 3-4 minuty po gotowaniu.
Rozdrobnij trawę cytrynową i wymieszaj wszystkie składniki.
Dodaj musztardę Dijon do sałatki i skrop olejem sezamowym.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy