sałatki 22.01.2022

sałatka ze szparagów, pomidorów, szpinaku i czerwonej ryby

20 min
4 porcje
Sałatka ze szparagów, pomidorów, szpinaku i czerwonej ryby
Viktor, stock.adobe.com
0

Tę sałatkę można bezpiecznie zaklasyfikować jako prawidłowe odżywianie. Ale zawarte w nim składniki są nie tylko zdrowe, ale także niezwykle smaczne. Możesz gotować z zielonymi lub białymi szparagami. W przypadku drugiej opcji proces gotowania jest przedłużany do 10 minut.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Opłucz szparagi, odetnij twarde krawędzie.

Zagotuj wodę w rondlu o odpowiednim kształcie, dodaj sól, szparagi i gotuj przez 5-7 minut.

Wyjmij szparagi, włóż do durszlaka i skrop sokiem z cytryny.

Pokrój czerwoną rybę i pomidory.

Połącz szpinak, szparagi, pomidory i ryby.

Sól i dopraw sałatkę olejem.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy