Tę sałatkę można bezpiecznie zaklasyfikować jako prawidłowe odżywianie. Ale zawarte w nim składniki są nie tylko zdrowe, ale także niezwykle smaczne. Możesz gotować z zielonymi lub białymi szparagami. W przypadku drugiej opcji proces gotowania jest przedłużany do 10 minut.
Składniki
- czerwona ryba (lekko solony) – 250 g
- szparagi - 250 g
- pomidory - 3 kawałki
- szpinak (baby) – 100 g
- sok z cytryny - 2 łyżeczka
- oliwa z oliwek - 3 art.
- sól - do smaku
- woda (filtrowane) – 1,5 L
Przepis na gotowanie krok po kroku
Opłucz szparagi, odetnij twarde krawędzie.
Zagotuj wodę w rondlu o odpowiednim kształcie, dodaj sól, szparagi i gotuj przez 5-7 minut.
Wyjmij szparagi, włóż do durszlaka i skrop sokiem z cytryny.
Pokrój czerwoną rybę i pomidory.
Połącz szpinak, szparagi, pomidory i ryby.
Sól i dopraw sałatkę olejem.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy