sałatki 22.01.2022

Sałatka warstwowa z indykiem, jajkami i pieczarkami

25 min
5 porcji
Sałatka warstwowa z indykiem, jajkami i pieczarkami
Anna żurawia, stock.adobe.com
0

Uwielbiam robić tę sałatkę z soczystymi letnimi pomidorami. Jasne, świeże warzywa są sprzedawane w supermarkecie przez cały rok, ale w sezonie są szczególnie smaczne. Zamiast indyka możesz użyć dowolnego mięsa.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój indyka, pieczarki, obrane jajka i cebulę.

Pokrój pomidory na talerze lub półkola.

Rozgrzej olej na patelni, ułóż cebulę z pieczarkami i smaż do miękkości.

Ułóż smażone grzyby, dodaj sól, pieprz i majonez.

Następnie ułóż indyka i jajka zmieszane z majonezem.

Przykryj sałatkę kawałkami pomidorów i wstaw do lodówki na 1 godzinę.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy