sałatki 22.01.2022

Sałatka z funchozy, wodorostów i marchwi

15 min
4 porcje
Sałatka z funchozą, kapustą wodną i marchewką
Svetlana, stock.adobe.com
0

Na pewno próbowałeś w restauracji niezwykłej sałatki z funchozy. Jeśli nie, zacznij gotować! Danie mile zaskoczy Cię prostotą i smakiem. Nie musisz robić tego zbyt ostrego. Dodaj zmielony imbir według własnych upodobań.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Umieść Funchozę w rondlu o odpowiedniej wielkości i zalej wrzącą wodą przez 5 minut.

Wrzuć makaron do durszlaka i spłucz pod bieżącą wodą.

Pokrój marchewki na małe kawałki.

Pokrój kapustę morską i funchozę nożyczkami kuchennymi. Jeśli nie jesteś zdezorientowany ich długością, możesz pominąć ten etap.

Połącz marchewkę, funchozę i kapustę morską.

W osobnym pojemniku połącz olej, ocet, sos rybny, sól i cukier.

Dodaj czosnek przepuszczony przez prasę, mielony imbir i dobrze wymieszaj.

Wlej powstały sos do sałatki. Wymieszaj i wyślij do lodówki na 20 minut.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy