Wśród dziesiątek odmian sałatek jajecznych jest to jedna z moich ulubionych. Jest bardzo lekki, całkowicie dietetyczny i jest przygotowywany dosłownie z improwizowanych składników. Najwięcej czasu zajmuje gotowanie jajek, a reszta to kilka minut. Zamiast kwaśnej śmietany odpowiedni jest jogurt, a nawet kefir.
Składniki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Ugotuj jajka na twardo i pokrój w drobną kostkę.
Obierz ogórek i pokrój razem z selerem w taki sam sposób, jak jajka.
Posiekaj zwykłą cebulę i pory w półpierścienie. Jeśli chcesz usunąć gorycz, zalej zwykłą cebulę wrzącą wodą.
Drobno posiekaj koperek, wymieszaj wszystkie składniki i dopraw sałatkę kwaśną śmietaną z solą i pieprzem.
Udekoruj naczynie kilkoma gałązkami kopru włoskiego i plasterkami porów.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy