sałatki 22.01.2022

Sałatka z jajkami, cebulą i kwaśną śmietaną

15 min
2 porcje
Sałatka z jajkami, cebulą i kwaśną śmietaną
Anna żurawia, stock.adobe.com
0

Wśród dziesiątek odmian sałatek jajecznych jest to jedna z moich ulubionych. Jest bardzo lekki, całkowicie dietetyczny i jest przygotowywany dosłownie z improwizowanych składników. Najwięcej czasu zajmuje gotowanie jajek, a reszta to kilka minut. Zamiast kwaśnej śmietany odpowiedni jest jogurt, a nawet kefir.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Ugotuj jajka na twardo i pokrój w drobną kostkę.

Obierz ogórek i pokrój razem z selerem w taki sam sposób, jak jajka.

Posiekaj zwykłą cebulę i pory w półpierścienie. Jeśli chcesz usunąć gorycz, zalej zwykłą cebulę wrzącą wodą.

Drobno posiekaj koperek, wymieszaj wszystkie składniki i dopraw sałatkę kwaśną śmietaną z solą i pieprzem.

Udekoruj naczynie kilkoma gałązkami kopru włoskiego i plasterkami porów.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy