Masz purpurową kapustę pekińską w sklepie? Koniecznie kup i przygotuj sałatkę. Lubię mieszać go z jasnymi warzywami i doprawiać majonezem. Danie okazuje się tak smaczne i jasne, że można je nawet postawić na świątecznym stole.
Składniki
- kapusta pekińska (fioletowy) – 350 g
- ogórki (Duże) – 1 rzecz
- pomidory - 200 g
- kukurydza (puszka) – 1 puszka
- cebula fioletowa - 1 rzecz
- majonez - 3 art.
- sól - do smaku
Przepis na gotowanie krok po kroku
Posiekaj kapustę pekińską w cienkie paski.
Pokrój pomidory i ogórki na małe kawałki.
Kukurydzę w puszkach wrzuć do durszlaka i spłucz.
Obierz fioletową cebulę i posiekaj.
W szerokiej salaterce połącz kapustę, pomidory, ogórki, cebulę i kukurydzę.
Dodaj sól, majonez i delikatnie wymieszaj.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy