sałatki 22.01.2022

Sałatka z fioletowej kapusty pekińskiej

15 min
5 porcji
Sałatka z fioletowej kapusty pekińskiej
la_vanda, stock.adobe.com
0

Masz purpurową kapustę pekińską w sklepie? Koniecznie kup i przygotuj sałatkę. Lubię mieszać go z jasnymi warzywami i doprawiać majonezem. Danie okazuje się tak smaczne i jasne, że można je nawet postawić na świątecznym stole.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Posiekaj kapustę pekińską w cienkie paski.

Pokrój pomidory i ogórki na małe kawałki.

Kukurydzę w puszkach wrzuć do durszlaka i spłucz.

Obierz fioletową cebulę i posiekaj.

W szerokiej salaterce połącz kapustę, pomidory, ogórki, cebulę i kukurydzę.

Dodaj sól, majonez i delikatnie wymieszaj.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy