Ta sałatka to bardzo wszechstronna meksykańska przekąska. Może być podawany samodzielnie, używany jako nadzienie do tacos i burrito lub jako dodatek do innych potraw. Wybierz małą fasolę i pokrój awokado na mniejsze z resztą składników.
Składniki
- fasola - 200 g
- kukurydza - 1 Bank
- awokado - 2 kawałki
- papryka - 2 kawałki
- pomidory - 2 kawałki
- Zieleń - 1 pęczek
- Chili - 2 kawałki
- cebula fioletowa - 1-2 kawałki
- oliwa z oliwek - 3 art.
- sok z limonki - 2 CZ. l.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Ugotuj wcześniej fasolę lub opłucz puszkę.
Bardzo drobno posiekaj wszystkie składniki, w tym awokado.
Posiekaj zioła i chili, w razie potrzeby dodaj czosnek i przyprawy.
Wrzuć sałatkę i dopraw oliwą z oliwek z sokiem z limonki.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy