sałatki 22.01.2022

Sałatka & 171; Mimoza & 187; z marynowaną cebulą

20 min
8 porcji
Sałatka
olyasolodenko, stock.adobe.com
0

Bez cebuli sałatka Mimoza traci swoją osobliwość. Ale co, jeśli twoje gospodarstwo domowe w ogóle go nie lubi? Spróbuj marynować cebulę w soku z cytryny. Pozostanie chrupiący, ale straci gorycz i specyficzny zapach. Opowiadam mój ulubiony przepis.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Obierz cebulę, posiekaj, skrop sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Przykryj folią spożywczą i odłóż na bok na 10 minut.

Połóż konserwy rybne na talerzu i rozgnieć widelcem.

Obierz jajka ze skorupek, oddziel białka od żółtek. Pokrój białka, zmiażdż żółtka widelcem do miękiszu.

Zetrzyj topiony ser, obrane marchewki i ziemniaki.

Użyj pierścienia do gotowania, aby złożyć sałatkę warstwami. Najpierw ułóż ziemniaki, sól i pieprz.

Dodaj warstwę konserw rybnych i marynowanej cebuli.

Białka wymieszać z majonezem i roztopionym serem, ułożyć kolejną warstwą.

Na wierzchu równomiernie rozłóż marchewki, sól i pieprz.

Grubo posyp żółtkami, udekoruj koperkiem i wstaw do lodówki na 1 godzinę.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy