sałatki 22.01.2022

Azjatycka sałatka z owoców morza, warzyw i ziół

25 min
4 porcje
Azjatycka sałatka z owoców morza, warzyw i ziół
Prostock-studio, stock.adobe.com
0

Dlaczego nie zrobić dziś pikantnej azjatyckiej sałatki? Apetyczne danie przez długi czas zaspokoi głód i rozweseli. Jeśli lubisz ostrzejszą wersję, dodaj płatki czerwonej papryki lub kilka kropli sosu Tabasco.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój kalmary, ogórki i obraną paprykę.

Rozerwij liście sałaty i rukolę na kawałki rękami.

Rozgrzej olej roślinny na patelni, ułóż krewetki i smaż do miękkości.

Wyciśnij czosnek przez prasę, sól i wymieszaj.

Połącz kalmary, krewetki, liście sałaty, rukolę, paprykę i ogórki.

Dodaj sól, mielony imbir, oliwę z oliwek i sok z cytryny.

Posyp sezamem gotową sałatkę.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy