Doświadczeni kucharze zalecają gotowanie pilawu z ryżu długoziarnistego. W rzeczywistości naprawdę smakuje najlepiej. Ale niestety nie zawsze jest pod ręką. W takich przypadkach pomaga Multicooker. W nim pilaw zawsze okazuje się idealny.
Składniki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Opłucz wołowinę, dokładnie osusz i pokrój na małe kawałki.
Obierz cebulę i posiekaj. Zetrzyj marchewki na grubej tarce.
Aktywuj program "SMAŻENIE", wlej olej i smaż cebulę z marchewką na złoty kolor.
Dodaj wołowinę, liść laurowy, berberys, zirę i mielony pieprz. Gotuj przez 12-15 minut, mieszając drewnianą szpatułką.
Wlej umyty ryż, wlej gorącą wodę, sól i zamknij pokrywkę. Gotuj przez 40 minut w trybie "duszenie " lub"pilaw". Po sygnale dźwiękowym nie otwieraj powolnej kuchenki przez kolejne 15 minut.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy