
Kanapki są dobre, ponieważ nadzienie może być absolutnie dowolne. Możesz uczynić je lekkimi i dietetycznymi lub możesz być tak sycący, jak to tylko możliwe. Na przykład z aromatycznym chrupiącym boczkiem. Tym razem podzielę się z wami tą właśnie opcją.
Składniki
- chleb - 4 plasterki
- boczek - 2 plasterki
- sałata - 2 liścia
- cebula fioletowa - 1 rzecz
- pomidory - 2 kawałki
- ogórki - 1 rzecz
- ziarnista musztarda - 2 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Wysusz chleb na patelni i grillu.
Lekko posmaruj musztardą i ułóż liście sałaty na 2 plasterkach.
Ułóż pokrojone pomidory, ogórek i cebulę.
Smaż boczek na patelni, aż się zarumieni i ułóż na wierzchu.
Przykryj chlebem na wierzchu.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy