pieczenie 22.07.2022

ptysie z mięsem

35 min
4 porcje
Ptysie z mięsem
chudo2307, stock.adobe.com
0

Ptysie mięsne to świetna alternatywa dla kanapek i obfita, aromatyczna przekąska na każdy dzień. Przygotowują się dosłownie w pół godziny, a Proces jest tak prosty, że poradzi sobie nawet dziecko, jeśli już wie, jak korzystać z piekarnika.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Drobno posiekaj wołowinę z cebulą i ziołami i dopraw do smaku.

Rozwałkuj ciasto i pokrój w kwadraty.

Na każdym z nich ułóż nadzienie i złóż w trójkąty po przekątnej.

Posmaruj ptysie jajkiem i piecz przez 25 minut w piekarniku o temperaturze 200 stopni.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy