Ptysie mięsne to świetna alternatywa dla kanapek i obfita, aromatyczna przekąska na każdy dzień. Przygotowują się dosłownie w pół godziny, a Proces jest tak prosty, że poradzi sobie nawet dziecko, jeśli już wie, jak korzystać z piekarnika.
Składniki
- ciasto francuskie - 500 g
- wołowina - 250 g
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
- cebula - 1 rzecz
- Zieleń - 5 gałązki
- jaja kurze - 1 rzecz
Przepis na gotowanie krok po kroku
Drobno posiekaj wołowinę z cebulą i ziołami i dopraw do smaku.
Rozwałkuj ciasto i pokrój w kwadraty.
Na każdym z nich ułóż nadzienie i złóż w trójkąty po przekątnej.
Posmaruj ptysie jajkiem i piecz przez 25 minut w piekarniku o temperaturze 200 stopni.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy