Istnieje stereotyp, że pizza to koniecznie kiełbasa lub mięso. Ale w rzeczywistości przepisy na warzywa nie są gorsze, a czasem bardziej zróżnicowane. W tej wersji nie używam nawet sera ani innych produktów mlecznych, więc jest też chudy.
Składniki
- woda (ciepły) – 100 ml
- oliwa z oliwek - 10 ml
- mąka (przesiany) – 1-1.5 szklanki
- sól - 1 szczypta
- soda spożywcza - 1 szczypta
- sos pomidorowy - 4 art.
- oliwki - 1 garść
- pomidory - 60 g
- papryka - 60 g
- brokuły - 80 g
- Grzyby - 60 G
- bazylia - 1 garść
- cebula fioletowa - 40 G
Przepis na gotowanie krok po kroku
Wymieszaj mąkę, sól i sodę, wlej wodę i olej, zagniataj ciasto.
Rozwałkuj ciasto, nakłuj widelcem i posmaruj sosem.
Losowo posiekaj wszystkie warzywa i ułóż na podstawie. Ułóż oliwki i bazylię.
Gotuj pizzę w piekarniku przez 17-20 minut w temperaturze 200 stopni.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy