
Chcesz zaskoczyć gości? Podawaj oryginalne koreańskie marchewki! Zgodnie z tym przepisem okazuje się bardzo smaczny, soczysty i pachnący. Orzechy dodają smaku, a niezwykły zestaw przypraw urzeka pysznym aromatem!
Składniki
- marchew - 1 kg
- czosnek - półgłówki
- orzechy włoskie - 1 szkło
- Olej roślinny (bez zapachu) – 80 ml
- ocet - 3 art.
- Curry - 0,5 łyżeczka
- mielona czerwona papryka - 0,5 łyżeczka
- papryka - 0,5 łyżeczka
- cukier - 1 art.
- sól - 1 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Obierz i zetrzyj marchewki na specjalnej tarce.
Dodaj sól, cukier, przyprawy, ocet i wymieszaj.
Osusz orzechy włoskie na patelni i lekko posiekaj.
Wlej rozgrzany do czerwoności olej do marchewki, dodaj orzechy i czosnek przepuszczony przez prasę.
Wymieszaj, przykryj i wstaw do lodówki na 1,5 godziny.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy