dania główne 22.01.2022

Gulasz wieprzowy ze świeżymi warzywami i ostrą papryką

1 godz. 35 min.
8 porcji
Gulasz wieprzowy ze świeżymi warzywami i ostrą papryką
FomaA, stock.adobe.com
0

Chcesz nauczyć się gotować pyszny gulasz wieprzowy? Przeczytaj uważnie przepis, przygotuj wszystko, czego potrzebujesz i zabierz się do pracy. Zapewniam, że nie będzie żadnych trudności. Trochę cierpliwości i czeka na Ciebie apetyczna nagroda.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Opłucz wieprzowinę, osusz i pokrój na małe kawałki.

Ziemniaki, marchew, cebula, ostra i papryka obierz, pokrój.

Obierz i posiekaj pomidory.

Rozgrzej olej na patelni i smaż wieprzowinę przez 8-10 minut.

Dodaj marchewki z cebulą i kontynuuj gotowanie przez kolejne 5 minut.

Dodaj bułgarską i ostrą paprykę, pomidory, kminek, zmiażdżony groszek czarnego pieprzu. Smaż wszystko razem przez 10 minut.

Dodaj ziemniaki i gotuj, aż lekko się zrumienią.

Wlej gorącą wodę zmieszaną z sosem pomidorowym, przykryj i gotuj przez 40 minut na małym ogniu.

Wyciśnij czosnek przez prasę, Posol i zdejmij z ognia.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy