dania główne 16.07.2022

udka z kurczaka ze szpinakiem i warzywami

45 min
4 porcje
Udka z kurczaka ze szpinakiem i warzywami
filirochka, stock.adobe.com
0

Udka z kurczaka można upiec dosłownie ze wszystkim. Proponuję wypróbować swój ulubiony przepis z warzywami i szpinakiem. Smaczne, zdrowe i bardzo piękne! Nawet dzieci, które trudno namówić do jedzenia warzyw i ziół, będą zachwycone.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Posiekaj losowo wszystkie warzywa i szpinak, wymieszaj z oliwą z oliwek i dopraw.

Włóż poduszkę warzywną do formy.

Natrzyj udka kurczaka sosem sojowym i przyprawami i ułóż na wierzchu.

Piecz kurczaka w piekarniku przez 35-40 minut w temperaturze 180 stopni.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy