Udka z kurczaka można upiec dosłownie ze wszystkim. Proponuję wypróbować swój ulubiony przepis z warzywami i szpinakiem. Smaczne, zdrowe i bardzo piękne! Nawet dzieci, które trudno namówić do jedzenia warzyw i ziół, będą zachwycone.
Składniki
- udka z kurczaka - 800 g
- sos sojowy - 2 art.
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
- cebula - 1 rzecz
- cukinia - 1 rzecz
- marchew - 1 rzecz
- seler - 1 rzecz
- szpinak - 1 pęczek
- oliwa z oliwek - 2 art.
- pomidory koktajlowe - 6 sztuk
Przepis na gotowanie krok po kroku
Posiekaj losowo wszystkie warzywa i szpinak, wymieszaj z oliwą z oliwek i dopraw.
Włóż poduszkę warzywną do formy.
Natrzyj udka kurczaka sosem sojowym i przyprawami i ułóż na wierzchu.
Piecz kurczaka w piekarniku przez 35-40 minut w temperaturze 180 stopni.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy