Wolę nie obierać cukinii, ponieważ ich skóra daje jeszcze jaśniejszy kolor i różnorodność tekstury. Jest to bardzo odpowiednie z piękną złotą kukurydzą i garścią posiekanej zieleni. Takie placki ziemniaczane to prawdziwe dzieło sztuki!
Składniki
- cukinia - 500 g
- kukurydza - 150 g
- Zieleń - 0.3 pęczek
- czosnek - 4 ząbki
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
- jaja kurze - 2 kawałki
- mąka - 2 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Zetrzyj cukinię na drobnej tarce i lekko ściśnij.
Dodaj kukurydzę, zmiażdżony czosnek i posiekane zioła.
Dodaj przyprawy, jajka i mąkę i wymieszaj wszystko razem.
Ułóż placki ziemniaczane łyżką na gorącej patelni i usmaż z obu stron.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy