dania główne 11.02.2022

placki ziemniaczane z cebulą

35 min
4 porcje
Placki ziemniaczane z cebulą
ange1011, stock.adobe.com
0

Placki ziemniaczane znajdują się w kuchni narodowej wszystkich narodów słowiańskich. Klasyczny skład to starte ziemniaki, jajko i mąka do wiązania skrobi. A potem możesz dodać składniki według własnego gustu-na przykład cebulę.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Zetrzyj obrane ziemniaki na drobnej tarce i lekko wyciśnij z wilgoci.

Natrzyj cebulę tam i dodaj przyprawy.

Dodaj jajko, wymieszaj, a następnie dodaj mąkę i ponownie wymieszaj masę.

Rozłóż placki ziemniaczane na patelni łyżką i smaż z obu stron na złoty kolor.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy