Aromatyczne danie zwołuje Twoją rodzinę do stołu jeszcze przed rozpoczęciem posiłku. Skrzydełka pieczone pod folią okażą się niezwykle soczyste i miękkie. Najlepiej podawać je z chipsami kukurydzianymi, tortillami, sosami i lekką sałatką.
Składniki
- skrzydełka z kurczaka - 600 g
- czosnek - 4 ząbki
- Olej roślinny - 2 art.
- mielony czarny pieprz - do smaku
- sól - do smaku
Przepis na gotowanie krok po kroku
Opłucz skrzydełka kurczaka, dokładnie osusz i pokrój na stawy.
Ząbki czosnku obrać, lekko zmiażdżyć ostrzem noża i drobno posiekać.
Połącz skrzydełka, czosnek, sól, mielony pieprz i olej. Przykryj folią spożywczą i odłóż na 40-60 minut na bok.
Nasmaruj blachę do pieczenia, ułóż skrzydełka i przykryj podwójną warstwą folii. Piecz przez 25 minut w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni.
Ostrożnie zdejmij folię i kontynuuj gotowanie przez kolejne 10 minut.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy