dżem z melona

50 min
4 porcje
Dżem z melona
ricka_kinamoto, stock.adobe.com
0

Nigdy nie próbowałeś dżemu z melona? Dużo przegapiłeś! Na szczęście każdy może ugotować pachnący przysmak. Nawet jeśli jagoda zostanie złapana wodnista i lekko słodka, okaże się bardzo smaczna. Zapach i kolor takiego przedmiotu jest po prostu fascynujący!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Przekrój melona na pół, wybierz nasiona łyżką, obierz i pokrój w kostkę.

Umieść obrabiany przedmiot na patelni, przykryj cukrem i pozostaw na 1,5-2 godziny, aby pojawił się sok.

Gotuj na małym ogniu przez 15 minut.

Za pomocą blendera zanurzeniowego zmiksuj masę, aż będzie gładka.

Ponownie podpal patelnię i gotuj przez kolejne 40 minut, od czasu do czasu mieszając.

Włóż gorący dżem do czystych, suchych słoików i zwiń.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy