Nigdy nie próbowałeś dżemu z melona? Dużo przegapiłeś! Na szczęście każdy może ugotować pachnący przysmak. Nawet jeśli jagoda zostanie złapana wodnista i lekko słodka, okaże się bardzo smaczna. Zapach i kolor takiego przedmiotu jest po prostu fascynujący!
Składniki
- Melon - 1 kg
- cukier - 400 g
Przepis na gotowanie krok po kroku
Przekrój melona na pół, wybierz nasiona łyżką, obierz i pokrój w kostkę.
Umieść obrabiany przedmiot na patelni, przykryj cukrem i pozostaw na 1,5-2 godziny, aby pojawił się sok.
Gotuj na małym ogniu przez 15 minut.
Za pomocą blendera zanurzeniowego zmiksuj masę, aż będzie gładka.
Ponownie podpal patelnię i gotuj przez kolejne 40 minut, od czasu do czasu mieszając.
Włóż gorący dżem do czystych, suchych słoików i zwiń.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy