W różnych regionach świata istnieją różne odmiany sosów barbecue. Na przykład w krajach azjatyckich popularne są przepisy na bazie sosu sojowego. Doskonały wybór do pieczenia, grillowania, marynowania, glazurowania i po prostu uzupełniania wszelkiego rodzaju mięs.
Składniki
- brązowy cukier - 1.5 szklanki
- ketchup - 1 szkło
- sól - 1.5 art.
- woda - 0.5 szklanki
- proszek musztardowy - 2.5 art.
- ocet winny - 0.5 szklanki
- sos sojowy - 2 art.
- papryka - 2 art.
- mielony czarny pieprz - 1 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Wymieszaj wszystkie suche składniki.
Dodaj resztę i mieszaj sos, aż cukier rozpuści się trzepaczką.
Ketchup może dodać więcej do smaku.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy