sosy 23.06.2023

sos z awokado

10 min
2 porcje
Sos z awokado
irina, stock.adobe.com
0

Istnieje wiele odmian przepisu. Często sos z awokado jest przygotowywany z czosnkiem, cebulą, kwaśną śmietaną i ziołami. Bardziej podoba mi się czysty smak maślanych owoców, więc używam minimalnej ilości dodatków.

Składniki

  • awokado (Duże) – 1 rzecz
  • sok z cytryny - 2 art.
  • oliwa z oliwek - 1 art.
  • sól - do smaku

Przepis na gotowanie krok po kroku

Awokado przekrój na pół, obierz, usuń pestkę.

Pokrój miąższ owocu na małe kawałki i skrop sokiem z cytryny.

Umieść awokado w misce i zmiksuj blenderem zanurzeniowym, aż będzie gładkie.

Dodaj sól, olej i dobrze wymieszaj.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy