dania główne 19.07.2023

Lula-kebab wołowy na grillu

30 min
4 porcje
Lula
koss13, stock.adobe.com
0

Po raz pierwszy takie danie pojawiło się w X wieku. Z biegiem czasu jego popularność rosła, wymyślono nowe odmiany i metody gotowania. Wśród całej tej różnorodności należy wyróżnić kebab wołowy na grillu. To klasyczny przepis, który każdy zawsze lubi.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Przełóż wołowinę, tłuszcz z ogona, kolendrę, obrany czosnek i cebulę przez maszynę do mięsa.

Wymieszaj powstałą masę z przyprawami i solą.

Dobrze ubij, a następnie zawiń w podwójną warstwę gazy i wstaw do lodówki na 1,5-2 godziny.

Uformuj małe kiełbaski o długości 10-14 cm na szaszłykach.

Piecz kebab wołowy na grillu przez 15-20 minut, często obracając.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy