dania główne 11.02.2022

placki ziemniaczane z nadzieniem mielonym

35 min
4 porcje
Placki ziemniaczane z nadzieniem mielonym
areporter, stock.adobe.com
0

Placki ziemniaczane z nadzieniem mielonym to osobny rodzaj sztuki kulinarnej. A dzisiaj powiem Ci, jak je odpowiednio ugotować, aby wszystko na pewno się udało. Nie martw się, jest to o wiele łatwiejsze niż mogłoby się wydawać na pierwszy rzut oka.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Zetrzyj obrane ziemniaki i połowę cebuli na drobnej tarce, spuść płyn.

Dodaj przyprawy, jajko i mąkę i wymieszaj.

Drobno posiekaj pozostałą połowę cebuli i wymieszaj z mielonym mięsem.

Rozgrzej patelnię olejem. Łyżkę masy ziemniaczanej.

Gdy lekko się zetnie, włóż trochę mięsa mielonego i przykryj kolejną łyżką ziemniaków. Placki ziemniaczane nie powinny być zbyt grube.

Smażyć placki ziemniaczane na średnim ogniu z obu stron, od czasu do czasu przykrywając.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy