Placki ziemniaczane z nadzieniem mielonym to osobny rodzaj sztuki kulinarnej. A dzisiaj powiem Ci, jak je odpowiednio ugotować, aby wszystko na pewno się udało. Nie martw się, jest to o wiele łatwiejsze niż mogłoby się wydawać na pierwszy rzut oka.
Składniki
- ziemniaki - 600 g
- mięso mielone - 200 g
- cebula - 1 rzecz
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
- jaja kurze - 1 rzecz
- mąka - 2 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Zetrzyj obrane ziemniaki i połowę cebuli na drobnej tarce, spuść płyn.
Dodaj przyprawy, jajko i mąkę i wymieszaj.
Drobno posiekaj pozostałą połowę cebuli i wymieszaj z mielonym mięsem.
Rozgrzej patelnię olejem. Łyżkę masy ziemniaczanej.
Gdy lekko się zetnie, włóż trochę mięsa mielonego i przykryj kolejną łyżką ziemniaków. Placki ziemniaczane nie powinny być zbyt grube.
Smażyć placki ziemniaczane na średnim ogniu z obu stron, od czasu do czasu przykrywając.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy