Makaron o dowolnym kształcie świetnie nadaje się do tego przepisu. Na przykład piękne i schludne kokardki. Ponadto potrzebne będą grzyby, boczek i trochę sera. Jak możesz się oprzeć tak wspaniałemu daniu?
Składniki
- makaron - 350 g
- Grzyby - 250 g
- boczek - 200 g
- ser - 100 g
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
- zioła prowansalskie - 1 łyżeczka
- oliwa z oliwek - 2 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Gotuj makaron do miękkości.
Pokrój boczek i smaż na złoty kolor. Odłożyć.
Na tej samej patelni podsmaż grzyby, aż wilgoć wyparuje.
Połącz makaron, bekon i grzyby bezpośrednio w formie. Skrop olejem i posyp przyprawami i ziołami.
Posyp zapiekankę startym serem i gotuj przez 25 minut w 200 stopniach w piekarniku.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy