dania główne 21.02.2022

pikantny gulasz z kurczaka i pieczarek w powolnej kuchence

1 godz. 5 min.
6 porcji
Pikantny gulasz z kurczaka i pieczarek w powolnej kuchence
Yaruniv-Studio, stock.adobe.com
0

Przez wiele lat próbowałem różnych przepisów na gulasz i zdałem sobie sprawę, że najlepiej smakuje w powolnej kuchence. Smaki składników są zaskakująco połączone, uzupełniając się i dekorując. Nawet ostra papryka harmonijnie pasuje do"ogólnego obrazu".

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój filety z kurczaka, pieczarki i obraną cebulę.

Pokrój czerwoną paprykę na pół, obierz nasiona i posiekaj.

Włącz program "SMAŻENIE", rozgrzej olej i smaż filet z kurczaka przez 7-10 minut. Każdy kawałek powinien być zrumieniony ze wszystkich stron.

Dodaj cebulę, czerwoną paprykę, sos sojowy i kontynuuj gotowanie przez 3-5 minut.

Dodaj pieczarki, chmiel-suneli i liście laurowe. Smażyć, aż wilgoć całkowicie odparuje.

Dodaj bulion,sos pomidorowy, sól i czosnek przepuszczony przez prasę. Zamknij pokrywkę i gotuj przez 35-40 minut w trybie "Duszenia".

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy