Pomidory, mozzarella i tarty twardy ser nadają tej zapiekance wyraźny włoski akcent. Mimo całej prostoty tego dania domownicy i goście zawsze są z niego zachwyceni. I jest przygotowywany bardzo łatwo.
Składniki
- ziemniaki - 500 g
- mięso mielone - 500 g
- papryka - 1 rzecz
- cebula - 1 rzecz
- pomidory - 300 g
- Mozzarella - 100 g
- ser - 100 g
- przyprawy i przyprawy - 1 CZ. l.
- bazylia - 1 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Drobno posiekaj ziemniaki, cebulę, paprykę i połowę pomidorów.
Smaż mięso mielone przez kilka minut, aby zmienić kolor. Dodaj warzywa i smaż przez kolejne 5 minut. Dopraw i dodaj bazylię.
Włóż wszystko do formy i posyp startą mozzarellą.
Ułóż krążki pozostałych pomidorów na wierzchu i posyp tartym twardym serem.
Wyślij zapiekankę do piekarnika na 45 minut w 180 stopniach.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy