Ciekawa opcja zapiekanki z cukinii z lekkimi Meksykańskimi akcentami. A wszystko dlatego, że oprócz papryki i pomidorów idzie tu również fasola. Nie chcesz tracić czasu na moczenie i gotowanie? Weź puszkę!
Składniki
- cukinia - 1 kg
- papryka - 2 kawałki
- czerwona fasola (puszka) – 1 Bank
- czosnek - 3 ząbki
- Chili - 2 kawałki
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
- śmietana - 120 ml
- jaja kurze - 2 kawałki
- ser - 150 g
Przepis na gotowanie krok po kroku
Cukinię pokrój w plasterki, posiekaj paprykę i opłucz fasolę. Włóż do formy.
Ubij jajka ze śmietaną i dodaj przyprawy, posiekane chili i zmiażdżony czosnek. Wlać zapiekankę.
Posyp wszystko drobno startym serem i wstaw do piekarnika na 40 minut w 190 stopniach.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy