Orzechy są częstym składnikiem nadzienia do pieczeni. Można je dodawać samodzielnie lub mieszać z innymi produktami. Na przykład, jeśli dusisz je trochę marchewką i dodasz łyżkę miodu - twoja bułka wieprzowa tylko zyska!
Składniki
- wieprzowina - 1 kg
- marchew - 2 kawałki
- masło - 30 g
- miód - 60 g
- orzechy włoskie - 100 g
- przyprawy i przyprawy - 2 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Ubij wieprzowinę w cienką warstwę i natrzyj przyprawami.
Zetrzyj marchewki, posiekaj orzechy i gotuj wszystko razem na maśle przez 5 minut.
Dodaj miód, wymieszaj nadzienie i gotuj na wolnym ogniu jeszcze przez kilka minut.
Połóż nadzienie na wieprzowinie, zwiń ciasną bułkę i zawiąż ją sznurkiem.
Piecz roladę wieprzową w piekarniku przez 2-2, 5 godziny w 160 stopniach.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy