dania główne 22.01.2022

grillowane steki wołowe

30 min
2 porcje
Grillowane steki wołowe
Mara Zemgaliete, stock.adobe.com
0

Zapach mgły wielu kojarzy się z grillowanym mięsem. Zróbmy dziś soczyste steki wołowe. Na grillu okazują się zaskakująco smaczne. Użyj minimalnej ilości przypraw, aby nie zagłuszyć podstawowego smaku mięsa.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Opłucz steki i osusz ręcznikiem papierowym.

Mieszanka pieprzu z groszkiem i sól w moździerzu. Zetrzyj wołowinę ze wszystkich stron i pozostaw na 15 minut do marynowania w temperaturze pokojowej.

Ułóż steki na ruszcie grillowym i gotuj na dużym ogniu przez 10 minut, obracając mięso co 3 do 4 minut.

Ułóż gotowe steki na desce do serwowania, dodaj plasterki cytryny i rozmaryn.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy