dania główne
20.06.2022
zapiekanka ziemniaczana ze śmietaną w powolnej kuchence
1 godz. 0 min.
4 porcje
Kremowa zapiekanka ziemniaczana po prostu rozpływa się w ustach. To niesamowity dodatek do mięsa, o wiele bardziej interesujący niż zwykłe gotowane lub pieczone ziemniaki. A jako niezależne danie jest całkiem dobre. Mówię więcej!
Składniki
- ziemniaki - 800 g
- cebula - 1 rzecz
- jaja kurze - 3 kawałki
- śmietana - 200 ml
- ser - 150 g
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Drobno posiekaj ziemniaki, posiekaj cebulę i włóż do miski wolnowaru.
Ubij śmietanę z jajkami i przyprawami, dodaj starty ser i polej ziemniaki.
Gotuj zapiekankę w trybie "Pieczenia" przez 50 minut.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy