Uwielbiasz potrawy o Smaku mgiełki? Następnie szybko ugotujmy sałatkę z bakłażana na grillu. Warzywa można smażyć na małym ogniu, który zwykle pozostaje po kebabach. W zależności od wielkości bakłażana zajmuje to od 15 do 30 minut.
Składniki
- bakłażany - 500 g
- czosnek - 2 ząbki
- kolendra - 3 gałązki
- szczypiorek - 2 stem
- Olej roślinny - 4 art.
- sok z cytryny - 2 art.
- mielony czarny pieprz - do smaku
- sól - do smaku
Przepis na gotowanie krok po kroku
Bakłażany posmaruj 2 łyżkami. olej, połóż na ruszcie i piecz na grillu przez 20 minut.
Połóż gotowe warzywa na talerzu, ostudź i obierz.
Zmiel miąższ bakłażana, zieloną cebulę i kolendrę.
Dodaj czosnek przepuszczony przez prasę, sok z cytryny, pozostały olej, sól i mielony pieprz.
Wymieszaj, połóż na talerzu i udekoruj.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy