Nie wiesz, jak gotować jagnięcinę? A z multicookerem nie jest to konieczne! Nowoczesne urządzenie pozwoli Ci z łatwością osiągnąć najlepszy wynik. Spróbuj na przykład zrobić bogaty gulasz. Wszystko, co musisz zrobić, to dokładnie przestrzegać zaleceń.
Składniki
- Baranina - 600 g
- cebula - 2 kawałki
- czosnek - 4 ząbki
- mąka - 2 art.
- sos pomidorowy - 50 ml
- Olej roślinny - 50 ml
- rozmaryn (mielony) – 1 łyżeczka
- chmiel-suneli - 0,5 CZ. l.
- mielony czarny pieprz - do smaku
- sól - do smaku
- woda - 1 L
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój jagnięcinę i obraną cebulę.
Włącz tryb "smażenia", podgrzej połowę oleju i podsmaż cebulę na złoty kolor.
Dodaj sos pomidorowy, przyprawy i czosnek przepuszczony przez prasę. Gotuj przez 5 minut, a następnie przenieś do osobnego pojemnika.
Wlej pozostały olej do miski multicookera i dobrze zrumień jagnięcinę.
Dodaj mąkę i wymieszaj.
Dodaj do mięsa półfabrykat warzywny, gorącą wodę i sól. Zamknij pokrywę i włącz program "gaszenie"na 2,5 godziny.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy