dania główne 21.02.2022

gulasz jagnięcy w powolnej kuchence

2 godz. 50 min.
4 porcje
Gulasz jagnięcy w powolnej kuchence
juefraphoto, stock.adobe.com
0

Nie wiesz, jak gotować jagnięcinę? A z multicookerem nie jest to konieczne! Nowoczesne urządzenie pozwoli Ci z łatwością osiągnąć najlepszy wynik. Spróbuj na przykład zrobić bogaty gulasz. Wszystko, co musisz zrobić, to dokładnie przestrzegać zaleceń.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój jagnięcinę i obraną cebulę.

Włącz tryb "smażenia", podgrzej połowę oleju i podsmaż cebulę na złoty kolor.

Dodaj sos pomidorowy, przyprawy i czosnek przepuszczony przez prasę. Gotuj przez 5 minut, a następnie przenieś do osobnego pojemnika.

Wlej pozostały olej do miski multicookera i dobrze zrumień jagnięcinę.

Dodaj mąkę i wymieszaj.

Dodaj do mięsa półfabrykat warzywny, gorącą wodę i sól. Zamknij pokrywę i włącz program "gaszenie"na 2,5 godziny.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy