Uwielbiam okonia morskiego za jego wyjątkowy, lekko słodki smak. I dla łatwości gotowania. Na przykład ta wersja pieczonej ryby z warzywami w piekarniku jest przygotowywana przez nieco ponad pół godziny. Okazuje się, że to niesamowita kolacja dla całej rodziny lub pełne danie główne na domowe wakacje.
Składniki
- okoń morski - 1 rzecz
- cebula fioletowa - 1 rzecz
- czosnek - 4 ząbki
- pomidory koktajlowe - 200 g
- cukinia - 1 rzecz
- marchew - 1 rzecz
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
- oliwa z oliwek - 2 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Oczyść rybę, natrzyj przyprawami i wykonaj nacięcia po bokach.
Pokrój wszystkie warzywa losowo, ale pokrój je na mniejsze.
Złóż wszystko w rękawie do pieczenia, dodaj trochę oleju i wyślij okonia do piekarnika na 25 minut w 190 stopniach.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy