dania główne 31.01.2022

Rolada wieprzowa z ziołami

3 godz. 0 min.
4 porcje
Rolada wieprzowa z ziołami
HLPhoto, stock.adobe.com
0

Jeśli lubisz aromatyczne zioła, ten przepis na roladę wieprzową na pewno ci się spodoba. Sekret polega na tym, że w nadzieniu nie ma już nic zbędnego, ale luksusowy zapach jest wart całego mieszkania. Wystarczy kawałek wieprzowiny ze skórą lub bez – jak wygodniej jest gotować.

Składniki

  • wieprzowina - 1.5 kg
  • rozmaryn - 2 gałązki
  • tymianek - 2 gałązki
  • Zieleń - 0.5 pęczek
  • czosnek - 6 ząbki
  • oliwa z oliwek - 2 art.
  • sól - 1 łyżeczka
  • mielony czarny pieprz - 0.5 CZ. l.

Przepis na gotowanie krok po kroku

Drobno posiekaj zioła i zioła z czosnkiem.

Rozwiń kawałek wieprzowiny w cienką warstwę i ubij. Skrop olejem.

Sól, pieprz i posyp wszystko ziołami. Zwinąć ciasną bułkę i zacisnąć nitką do gotowania.

Pozostaw wieprzowinę namoczoną w smakach na kilka godzin i piecz w piekarniku przez około 2.5 godziny w 160 stopniach.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy