dania główne 22.01.2022

kapusta duszona według specjalnego przepisu

55 min
8 porcji
Kapusta duszona według specjalnego przepisu
timolina, stock.adobe.com
0

Zróbmy prosty i pyszny gulasz z kapusty! Główną cechą tego przepisu jest to, że używa się świeżej i kiszonej kapusty, a zamiast wody dodaje się bulion z kurczaka. Danie jest chrupiące, pachnące i umiarkowanie kwaśne.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Obierz cebulę i drobno posiekaj. Posiekaj kapustę w paski i lekko zetrzyj solą.

Podsmaż cebulę na oleju roślinnym na złoty kolor.

Dodaj świeżą kapustę, dobrze wymieszaj i gotuj przez 15 minut.

Dodaj kiszoną kapustę, ziele angielskie i przykryj przez 7 minut.

Wlej gorący bulion zmieszany z sosem pomidorowym. Dusić przez 15 minut na małym ogniu.

Sól, pieprz i zdejmij z ognia. Podczas serwowania udekoruj naczynie świeżymi liśćmi bazylii.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy